Saalbach

FAKTA OG INFO OM SAALBACH
SAALBACH SKI HAR UDVIDET MED FLERE PISTER TIL DIN SKITUR

Det er med stor fornøjelse at vi i år kan fortælle om forbedringer af skiområdet i Saalbach.

Opgradering af kabineliften ”Schönleithenbahn” med en ny 10 personers kabinelift, som erstatter den gamle 12 personers kabinelift, vil øge liftens kapacitet. Den nye lift vil hver time kunne transportere hele 3200 skiløbere fra bundstationen til topstationen. Det er en forøgelse på 1200 skiløbere i timen. Moderniseringen af kabineliften ”Schönleitenbahn” betyder altså, at du kan se frem til kortere køer når du står på ski i Saalbach-Hinterglemm.

Med sidste års investering i kabineliften ”TirolS”, som forbandt Saalbachs smukke skiterræn med Fieberbrunn, er skiområdet et af Østrigs største sammenhængende områder med 270 km skipiste og den højeste piste på 2100 m.o.h. Skiområdet ligger på begge bjergsider ned til Saalbach-Hinterglemm dalen, og det strækker sig over til Leogang. Det betyder at man kan stå på ski, hvor sneen er bedst – enten på solsiden eller skyggesiden.

Afhold din skiferie i Saalbach og få skiløb hele vejen fra Leogang til den modsatte side af Hinterglemm og Fieberbrunn uden at skulle med skibus. Ski-terrænet er varieret og derfor er ski i Saalbach velegnet til alle niveauer. Mange skigæster mener at Saalbachs skiterræn hører til i den absolutte top af østrigske skiområder. Dette er bekræftet ved at Saalbach har været værtsby for VM i skiløb så sent som vinteren 2015.

For de mere trænede og rutinerede skiløbere findes der dermed også ekstra udfordringer på flere VM-strækninger. Ud over de almindelige pister findes der pukkelpister, fun-parks og racing-pister. Hvis du har mere energi når solen er gået ned, kan du fortsætte skidagen på den belyste ski-pist i Hinterglemm.

Når du tager på billige skiferier til Saalbach i Østrig, ved vi, at du lægger stor vægt på, at snesikkerheden i området er meget høj. Sneanlægget er da også udvidet og moderniseret, og giver således sneguderne energisk hjælp fra mere end 700 snemaskiner – som dækker ca. 90 % af området. Få år tilbage har en investering på flere millioner betydet at man kan sikre sne på pisterne – til glæde for folk på skirejser i Saalbach.

BYEN SAALBACH
Saalbach i Østrig ligger i 1003 m.o.h. og er eftertragtet af mange skandinaver. Ikke mindst pga. skiterrænet, men også fordi byen byder på charmerende alpestemning og dens befolkning er utrolig venlige. Saalbach er bl.a. gang på gang blevet kåret til det bedste og vildeste sted i Østrig, når man – efter en veloverstået dag på pisterne – har lyst til at fortsætte med drinks, god musik og hygge på en afterskiing. Området i Saalbach appellerer meget til at have det sjovt og er du én med gang i, er du kommet det rette sted hen. Samtidig har Saalbach også rolige familiehoteller og hyggelige områder i byen. Bl.a kan du – på byens hyggelige torv – slå dig ned på en bænk og studere folkelivet omkring dig eller besøge en af de mange gode restauranter, som oser af historieog atmosfære.